Wie is die gast?

Negen januari 2001. De dag dat het toch echt moest gaan gebeuren. Ik, Youri Oldenhof, werd deze dag op de wereld gezet. Ik groeide op in het Brabantse dorpje Eersel en woon er nog steeds. Ik vind het heerlijk om in zo’n pittoresk dorpje te wonen.

 

Mijn voornaamste hobby’s zijn zeilen, muziek en fotografie.

Zeilen omdat ik ben opgegroeid om in het weekend mijn tijd door te brengen op onze eigen boot. Deze ligt in Drimmelen, dichtbij de Biesbosch. Naast de boot van mijn ouders, hebben mijn broertje en ik nog een eigen zeilbootje, een Splash. Dat is een race zeilbootje waarmee wij samen ook mee doen aan wedstrijden. Hier ga ik zo vaak mogelijk in het seizoen heen om lekker te ontspannen.

Ik heb altijd al een zwak gehad voor mooie plaatjes zoals zonsondergangen. De Biesbosch is daarvoor een prima locatie. Maar na het behalen van mijn havo diploma hakte ik dan toch echt de knoop door. Ik kocht mijn eerste spiegelreflexcamera waarmee ik mijn wereld vast wilde gaan leggen!

Deze hobby is binnen bijna een jaar al uitgegroeid tot een passie en uitlaatklep. Je komt dingen tegen die ik voor fotografie bijna nooit tegen kwam. Denk daarbij aan schitterende luchten, en landschappen op hun mooist in de vroege ochtendzon.

 

Naast mijn hobby’s heb ik ook een bijbaan als webdeveloper bij Holy one. Hier bouw ik WordPress websites op maat voor grote klanten. We maken dus een eigen template waar we vanaf de grond af een gaaf design kunnen nabouwen en zo de website geven die de klant precies voor ogen heeft.

Dit, in combinatie met mijn huidige studie (Fontys HBO-ICT & Media Design) kan ik dit erg goed combineren. Ik leer op school constant dingen die ik tijdens het werk kan toepassen, en andersom.

Ook is fotografie bij dit werk en mijn studie een goede toevoeging.

Al met al sluiten de dingen die ik doe als werk, studie en hobby perfect op elkaar aan. En dat is fijn, want vroeger werd er altijd tegen mij gezegd: “Maak van je hobby je werk.”

In mijn ogen ben ik nu al een flink eind op weg.

Werkervaring

Eigenaar - Fotograaf
Shootless
sep. 2019 - heden
Meer info
Stagair Webdevelopment
Boost Creators B.V.
aug. 2020 - heden
Meer info
Front-end Webontwikkelaar
Holy one
sep. 2018 - heden
Meer info
Verkoopmedewerker
PLUS Retail
jun. 2017 - sep. 2018

Educatie

Fontys Hogeschool voor de Kunsten
Minor kunst, creëren en onderzoek
sep. 2021 - jan. 2022
Fontys Hogeschool Eindhoven
ICT & Media Design
sept. 2018 - heden
Sondervick College
Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs (HAVO)
2013 - 2018

Gediplomeerd op havo niveau met vakkenpakket Economie & Maatschappijleer met keuzevakken Management & Organisatie (M&O) en Informatica.